Elbise, etek, tişört, çorap, eldiven, pelerin vb. kıyafetler seçenekler olabilir. Seçenekleri çocuğunuzun hayal gücüne bırakıp bunlardan çok daha çeşitli kıyafetler de ortaya çıkartabilirsiniz.
Yere serdiğiniz bir kraft kağıdının üzerine çocuğunuzun yatmasını isteyip, pastel boya ile onun kalıbını çıkarın. Ardından da yapacağınız kıyafete göre, aldığınız kalıbın üzerinden geçerek kıyafeti oluşturun. Kıyafeti, çocuğunuzun yaşına göre çocuğunuz veya siz çizip, kesebilirsiniz.
Bu kesilen kağıttan kıyafeti, çocuğunuz, isteğine göre kuru boyaları, pastel boyaları, akrilikleri, bantları, yapışkanları, kolaj malzemelerini kullanarak renklendirip, süsleyip biçimlendirebilir.
Kıyafetini bitirdikten sonra üzerinde taşıyabilmesi için evde bulduğunuz biraz kalıncana bir ipi, kraftın iki yanında açacağınız deliklerden geçirip arkadan bağlayabilirsiniz.
Hatta çocuğunuz istediği taktirde yaptığı kıyafetin arkasını da aynı yöntemle hazırlayıp tamamen giyilebilir bir kıyafet yapabilirsiniz.
Kullanabileceğiniz malzemeler:
- Büyük boy (70x100cm) kraft kağıtları.
- Çeşitli doku ve boyutlardaki renkli kağıtlar.
- Kuru boya, pastel, akrilik boyalar.
- Farklı kalınlıklarda kağıt/maskeleme bantları.
- Makas
- Farklı boylarda fırçalar
- Boya ve su kapları.
- İp
Püf noktalar:
Bu çalışmada kıyafeti tasarlarken çocuğunuzun yaratıcılığını özgürce kullanmasına izin verin. Çıkan sonucun gerçek bir kıyafete benzeyip benzememesini önemsemeyin. Sonrasında hazırladığı kıyafeti oyunlarının bir parçası olarak kullanmak isteyebilir. Bu çalışma ona tasarım konusunda yeni ufuklar açabilir, çok farklı denemelerle yeni kıyafetler hazırlayabilir. Hazırladığı kıyafetleri ipe mandalla asarak da sergileyebilirsiniz.
Çizgi Çocuk Atölyesi