Atölyemizde çocukların rahatlıkla ulaşabilecekleri çok çeşitli malzemeler var. Çocuklar, bizim de atölyede çalışırken yaptığımız gibi, malzemeler içinden yapmak istedikleri çalışmaya uygun olanları seçip, çalışmaya başlıyorlar.
Bizler onlara önerilerde bulunuyoruz, yaptıkları çalışmaları destekleyici malzemeler sunuyoruz. Ve onların keşfetmelerine olanak veriyoruz.
Atölyede her çocuğun kendi çalışmalarını takip edebilecekleri, istediklerinde geçmiş işlerine devam edebilecekleri kendi dosyaları var. Bu onlara hem daha uzun soluklu çalışmalar yapabilme imkanı, hem de gelişimlerini gözlemleme imkanı sunuyor.
Biz her çocuğun kendine has olduğunu biliyor ve onları kendi gelişimleri içinde değerlendiriyoruz. Onların da bunu içselleştirmesini motive ediyoruz.
Atölyedeki çalışmalarında çocuklar çeşitli denemeler ve gözleme dayalı çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Her çocuğun farklı olan eğilimleri üzerinden gözlemlediklerini işlerine aktarmalarına teşvik ediyoruz.
Ve atölyedeki çalışmalarında, başarı veya başarısızlık duygularını hissetmeden, kendilerini özgür ve rahat bir alanda hissettikleri için zaten bu süreç kendiliğinden gelişiyor;
yaptıkları işleri sadece kendilerinin beğenmelerinin yeterli olduğunu: onaylanmak zorunda olmadıklarını,
kimsenin kimseye benzemediğini ve yaptıklarının da benzemeyeceğini: orjinalliğin gücünü,